top of page

Levende wilgenvlechtconstructie

2020
Heusden, Destelbergen, Belgium

Natte ondergrond krijgt natuurlijke waterdrainage dankzij deze knappe wilgentenen.

Natte grond maakt plaats voor esthetiek en spel

In deze tuin was er nood aan iets dat de combinatie tussen spel, esthetiek en natuur maakte. Aangezien het ook een vochtige tuin was was de keuze voor een wilgenconstructie snel gemaakt!


​Vlechten voor gevorderden


Wilgentenen zijn heel leuk en makkelijk om toffe constructies met te maken.

We zetten de lijnen van de constructie uit, boren om de 30cm een diep plantgat, steken de wilgen erin en vlechten ze naar mekaar toe. Daar wilgen graag hele vochtige grond hebben zijn ze dus ook prima geschikt voor in drassige tuinen. Ze zullen met hun snelle groei al gauw heel veel vocht van de bodem onttrekken en zo de tuin toegankelijker maken.


Water en wilgen houden van elkaar


Zoals meestal werd er eerst een volledig tuinontwerp opgemaakt samen met de klant en werden er verschillende elementen geïmplementeerd zoals de wilgenconstructie en een heuse natuurlijke vijver. Voor de bouw van de wilgenconstructie hebben we in samenspraak met de klant wat volk opgetrommeld om deze met een paar mensen samen op te zetten. Zo gaat het werk makkelijk en vlot en hebben de aanwezigen ook geleerd hoe ze zelf hieraan kunnen beginnen.Geïnspireerd? Neem contact op

Vul dit formulier in als je graag hebt dat ik contact met je opneem. Dan bekijken we samen hoe we van jouw groenproject een duurzaam en groen succes kunnen maken.

bottom of page