top of page

Waarmee kan Groenvandoen helpen?

organischekringloopecostyle.jpg

Advies voor je ecologische tuin of  groenproject 

Een adviessessie is de ideale start om een tuin of omgeving te vergroenen en diverser te maken. Het kan de start van een ontwerp zijn maar soms is het ook alles wat je nodig hebt om zelf verder te kunnen.

Tijdens een adviessessie bekijken we samen je vraag, de context en de  mogelijkheden. We overlopen ondermeer de aspecten rond de bodem, de oriëntatie en de reeds aanwezige beplanting.

 

Na het adviesgesprek, dat ter plaatste gebeurt en 1 à 2 uur duurt, krijg je een verslag.

Tuinontwerp

De basis van ons werk is het ontwerpen van tuinen en groenprojecten op basis van ecologische en duurzame principes. Het ontwerpen van je ecologische tuin of groenproject gebeurt in 3 sessies.

We starten altijd met een inventarisatie van de site en jouw wensen. Een beetje zoals bij een losse adviessessie. Daarmee gaat Groenvandoen aan de slag om een eerste voorstel tot tuinontwerp te maken met een lijst van ideeën.

Tijdens de tweede sessie bespreken we dat ontwerp en gaan we dieper in op de keuzes van bodembedekking, bomen, planten en struiken. Op basis van je feedback, werkt Groenvandoen het ontwerp af.

Tijdens de derde sessie overlopen we het definitieve tuinontwerp en finaliseren we het beplantingsplan. Daarmee is de ontwerpfase afgerond en kan er aan de aanleg gestart worden.

IMG-20210208-WA0007_edited.png
Afbeelding van Lars Francis_edited.jpg

Tuinaanleg

Wanneer we samen tot een doordacht ontwerp zijn gekomen kunnen we overgaan tot de planning en uitvoering van de aanleg. We kunnen het totaalontwerp opdelen in verschillende fases zodat deze in verschillende stappen kunnen aangelegd worden. Zo blijven de werken behapbaar.

De uitvoering van het plan kan op verschillende manieren gebeuren:

  • Helemaal door jou, al dan niet met begeleiding van groen van doen

  • Samen, vaak is dit de beste manier om de principes zelf te leren

  • Volledig uitbesteed aan Groen van doen.

adviesgesprek

Neem contact op

Vul dit formulier in als je graag hebt dat ik contact met je opneem. Dan bekijken we samen hoe we van jouw groenproject een duurzaam en groen succes kunnen maken.

bottom of page